با توجه به این که وسعت فرودگاه ها بزرگ و به طبع تعداد دوربین ها زیاد و نیاز به رزولوشن های بالا می باشد لذا فقط از دوربین های تحت شبکه استفاده می کنیم.
برای داشتن دید کلی و کنترل آنلاین در حالت تصاویر زنده می توان در فرودگاه ها از دوربین های اسپیددام استفاده کرد. این دوربین ها باید دارای قابلیت چرخش اتوماتیک و دستی و قابلیت تعقیب سوژه متحرک را داشته باشند، و همچنین دوربین های مدار بسته گردان که در محیط بیرون سالن فرودگاه نصب می گردند باید دارای تکنولوژی StarLight باشند تا بتوانند در شب نیز تصاویر رنگی قابل قبولی ارائه دهند.
در کل نصب دوربین های گردان (Speed Dome) در فرودگاه ها به عنوان مکملی برای سیستم دورلبین مدار بسته ثابت (Fix) اجتناب ناپذیر است پیشنهاد می شود با زون بندی بین دوربین های اسپیددام و ایجاد حساسیت بین زون ها تا حد زیادی، میزان خطا و سوژه از دست رفته را به حداقل برسانید.
دوربین های مدار بسته ثابت در فرودگاه ها نقش نگهبانان و ناظران ۲۴ ساعته بدون خستگی را ایفا می کنند. این دوربین های مدار بسته باید دارای خصوصیات هوشمند نیز باشند. رزولوشن بالا اولین و مهم ترین ویژگی دوربین های لنز ثابت در فرودگاه ها می باشد، که دوربین هایی با رزولوشن ۲ مگا پیکسل برای محیط داخل و دوربین های با رزولوشن ۴ مگا پیکسل و بالاتر برای محیط بیرون پیشنهاد می شود. شایان ذکر است با توجه به اهمیت سوژه باید تعداد دوربین ها کافی باشد.
در حال حاضر دوربین های مدار بسته صرفا وظیفه ی ضبط تصاویر را ندارند، بلکه بعنوان عاملی در راستای پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاری محسوب می شوند هوشمند بودن دوربین های مدار بسته می تواند کمک شایانی برای میسر گشتن این مهم باشد.
دوربین های مدار بسته فرودگاهی باید دارای قابلیت های هوشمندی به شرح ذیل باشند:
این قابلیت در دوربین ها باعث شناسایی سریع و بی نقص متهمان می شود، ضمنا می توان از طریق این قابلیت جست و جو بر اساس چهره ی شخص در بازبینی ها را انجام داد.
توسط این ویژگی، دوربین مدار بسته می تواند تشخیص دهد که بسته ای بیشتر از زمان طبیعی در محلی رها شده است و از این طریق بسیاری از حملات تروریستی را می توان خنثی کرد.
این قابلیت در دوربین های مدار بسته فرودگاهی بسیار کاربرد دارند و در این صورت تمامی محل هایی که نیاز است کسی از آن ها عبور نکند مورد حفاظت دوربین مدار بسته قرار می گیرند و با عبور شخص از این مناطق هشدار به مرکز مانیتورینگ ارسال می شود.
دوربین های مدار بسته فرودگاهی قابلیت تشخیص پرسه زدن های بی مورد را دارا می باشند.
می توان با فنس کشی مجازی در قسمتی از فرودگاه از ورود و خروج افراد به آن محل جلوگیری کرد.
در هر قسمتی که نیاز باشد عبور از یک سو انجام گیرد این آپشن در دوربین های مدار بسته فرودگاهی وجود دارد و در صورت عبور غیر مجاز هشدار به مرکز مانیتورینگ ارسال خواهد شد.
فوکوس نبودن دوربین مدار بسته عبارت است از چرخش غیر عمدی یا عمدی لنز و تغییر محل فاصله کانونی آن که باعث تاری تصویر می باشد. سیستم های مدار بسته فرودگاهی هوشمند و حرفه ای، این موضوع را تشخیص و به واحد مانیتورینگ اطلاع می دهند.
در صورت جا به جایی دوربین مدار بسته در فرودگاه ها این قابلیت در این گونه دوربین ها می بایست وجود داشته باشد که سریعا به مرکز مانیتورینگ اطلاع داده شود. قابلیت های ذکر شده در بالا تنها بخشی از کارایی های مورد تصور برای نصب دوربین مدار بسته در اماکن مهمی نظیر فرودگاه ها می باشد.
از دوربین های مدار بسته تحت شبکه هوشمند می توان در قسمت های مختلف فرودگاه به شرح ذیل استفاده کرد:
در طول روز جمعیت قابل توجهی در فرودگاه تردد می نمایند، حفظ امنیت در فرودگاه ها بسیار حیاتی و مهم می باشد بنابراین انتخاب تجهیزات نظارت تصویری بشدت مهم و حساس می باشد. مواردی همچون وضوح تصویر، هوشمندی، پایداری و … مواردی مهم در انتخاب یک سیستم نظارت تصویری می باشد که اگر رعایت نشوند می توانند عواقب جبران ناپذیری را در پی داشته باشند.
مقالات مرتبط با دوربین های مداربسته: