در یک سیستم نظارت تصویری عموما دو سناریوی مختلف جهت استفاده از فیبرنوری در نظر گرفته می شود. مهمترین عامل در ضرورت استفاده از فیبر در این سناریوها مسافت طولانی و عدم توانایی استفاده از زیر ساخت کابل شبکه در این مسافت های می باشد. یک سناریو استفاده از فیبر جهت اتصال به دوربین های مداربسته در نقاط دور دست است. سناریوی دوم استفاده از فیبرنوری به عنوان بک بن شبکه و اتصال مابین سوییچ های شبکه در نظر گرفته می شود. بایستی در نظر داشت که در برخی از شرایط می توان از زیرساخت های وایرلس برای مسافت های طولانی استفاده کرد، اما قابلیت اطمینان زیرساخت های وایرلس نسبت به سیستم های مبتنی بر کابل به میزان قابل توجهی کمتر است.
هایک ویژن تهران دوربین های مداربسته دوربین تحت شبکه نمایندگی دوربین مداربسته هایک ویژن نمایندگی رسمی هایک ویژن در تهران نمایندگی دوربین هایک ویژن
در انتخاب فیبرنوری اولین و اساسی ترین موضوعی که بایستی به آن پاسخ داده شود انتخاب مابین فیبرنوری مالتی مود و سینگل مود می باشد. فیبر مالتی مود معمولا در زیرساخت های داخلی استفاده می شود. قیمت فیبر مالتی مود معمولا کمتر است و محدودیت فاصله آن تا 500 متر برای شبکه های گیگابیتی می باشد. محدودیت فاصله فیبر مالتی مود در شبکه های 100Mbps تا دو کیلومتر است. فیبرهای سینگل مود معمولا قیمت بیشتری دارند اما می توانند داده ها را تا ده ها کیلومتر منتقل کنند، البته این امر به سخت افزار مورد استفاده نیز بستگی دارد.
بایستی در نظر داشت که در مقایسه قیمتی تنها قیمت فیبرنوری متفاوت نمی باشد. در سایر تجهیزات و زیرساختهای مورد نیاز نیز قیمت تجهیزات فیبرنوری سینگل مود بیشتر است. در زیر ساخت های نظارت تصویری معمولا از فیبر سینگل مود استفاده نمی شود مگر در پروژه هایی که مسافت در آنها فراتر از توانمندی های فیبر مالتی مود باشد مثلا پروژه های نظارت تصویری شهری.
زمانی که فاصله دوربین ها زیاد است، فیبرنوری تنها گزینه قابل اتکا می باشد. در استفاده از فیبر جهت اتصال دوربین ها، عمومی ترین روش استفاده از مدیاکانورتور برای اتصال فیبر به دوربین می باشد. البته در این روش دو چالش بالقوه را پیشرو خواهیم داشت:
تعداد بسیار محدودی از دوربین های مداربسته قابلیت اتصال مستقیم به فیبرنوری را ارائه می دهند. در زمانی که از مدیاکانورتورها استفاده می شود، معمولا مدیاکانورتور کنار دوربین در یک باکس کوچک یا در کنار تجهیزات دیگر مثلا باکس برق نصب می شود و اگر در سمت دیگر از مدیاکانورتور استفاده شود معمولا این سخت افزارها در این سمت در یک رک نصب می شوند. بسیاری از کارخانه های سازنده مدیاکانورتور به همراه آن پایه های نگهدارنده مناسب را جهت نصب در باکس یا رک ارائه می نمایند.
دومین مورد استفاده از فیبرنوری در سیستم های نظارت تصویری اتصال مابین سوییچ ها می باشد. معمولا در مسافت های زیر 100 متر از کابل های شبکه جهت اتصال مابین سوییچ ها استفاده می شود، اما در صورتی که فاصله زیاد باشد بایستی از فیبرنوری استفاده نمود. در سوییچ های شبکه حرفه ای تر امکان استفاده از SFP جهت اتصال به فیبرنوری ارائه می شود. یک SFP را می توان به عنوان ماژول کوچکی در نظر گرفت که به سوییچ اضافه شده و وظیفه مدیاکانورتور را انجام می دهد.
معمولا در صورتی که سوییچ ها مدیریتی باشند پورت SFP را به عنوان پورت آپ لینک تنظیم می نمایند. در این روش فیبر ارتباط مابین دو سوییچ را فراهم می کند. این روش نصب را بسیار ساده می کند، چرا که نیاز به سخت افزار خارجی دیگری نمی باشد و پورت ها مانند هر پورت دیگری بر روی سوییچ کانفیگ می شوند. معمولا قیمت ماژول های SFP از قیمت مدیاکانورتورها ارزان تر می باشد. عموما ماژول های سینگل مود قیمت بیشتری نسبت به مالتی مودها دارند.
مشاوره دوربین مداربسته تحت شبکه ارائه راهکار و خدمات امنیت شبکه نرم افزار مانیتورینگ دوربین تحت شبکه